Projects / Sir E Scott School, Western Isles

Client

Sgoiltean Ura LLP on behalf of Comhairle nan Eilean Siar

Project description

The overall design intent for Sir E Scott School formed a hollow square round a central court containing play space for the nursery, primary school and breakout space from the communal facilities. Two strategies were adopted to resolve the potential conflicts: first, the creation of a formal, public entrance to the east with segregated entry to the school administration, the nursery school and the public facilities and a pupil entrance to the west from with separated entry to the primary and secondary schools; second, locating primary and nursery schools in one wing and the public facilities in another at ground floor and the secondary school at first floor throughout.

Added value for the Client was achieved through land reclamation and construction phasing. 3DReid developed a site specific approach to Community and Pupil facility adjacencies, to ensure that both could be accessed; jointly and separately. This innovative approach ensured that the Campus could remain on the same site, without having to adopt inefficiencies like dual entrances and circulation.

Status

Completed

Category
Culture & Community | Education
Date
2010
Location
UK
Back

Contact us

Please fill in the form below to contact us. We’ll be in touch as soon as possible.

*Select 1 or more files to upload