Projects / Primark Newcastle

Client

Primark

Project description

The design re-models an imposing 4-5 storey reinforced concrete structure constructed for C&A Modes & British Home Stores in 1974 by opening up the existing building envelope to promote active frontage and improve access at street level to both principal elevations.

Innovations & added value

The external fabric is upgraded to improve its thermal performance and overlaid with a veil to integrate the Primark brand with the architecture, engage with the scale of the surrounding streetscape and establish a distinctive new identity when approaching from key directions within the city.

Status

Completed

Awards

2017 BD Architect of the Year Awards – Refurbishment Architect of the Year (Winner)

Category
Retail & Leisure
Date
2012
Location
UK
Back

Contact us

Please fill in the form below to contact us. We’ll be in touch as soon as possible.

*Select 1 or more files to upload