Projects / Bishop’s Centre, Taplow

Client

Land Securities

Project description

140,000 sq ft, Mixed-use retail led shopping park including offices, residential, community and employment uses.

Innovations & added value

The project was designed to achieve a BREEAM excellent rating. A range of sustainability measures were adopted, including the use of a timber primary structure, LED lighting, facade photo-voltaics, ground source heat pumps, earth ducts, north lights and displacement air conditioning. We successfully collaborated with individual retailers to realise the project aims; PV panels are integrated with signage, the timber frame is expressed in the unit interiors, and natural light is used extensively.

Status

Completed October 2014

Category
Retail & Leisure
Date
2010
Location
UK
Back

Contact us

Please fill in the form below to contact us. We’ll be in touch as soon as possible.